Forsamlingshuset, også kalt bedehuset, ved skolen er nå mottak for evakuerte beboere i Leksvik etter at et stort jordras gikk i 12-tiden onsdag. Ifølge Fosna-Folkets reporter på stedet er det nå rundt 35 boliger og om lag 100 beboere som er evakuert ved Kroa-området, som ligger vest for rasstedet.

Ikke redd for huset

Magnus Hjellup, som bor ved Kroa, er blant de evakuerte. Det er faren hans som eier gravmaskinen som ble tatt av raset. Føreren av maskina klarte å hoppe ut i tide.

foto
Kommunen har satt kriseteam. Foto: Leif Arne Holme

– Jeg ble litt skremt  da jeg fikk høre at gravemaskina til pappa hadde reist på sjøen. Jeg frykter ikke at huset mitt skal bli tatt av raset, men jeg er mer redd for gården Hjellup som onkel og tante eier, sier Hjellup.

Hjellup var med på å bygge moloen som raste ut sjøen onsdag.

LES OGSÅ : Rasnabo var først innesperret - ble så evakuert

– Jeg så at det var problemer med bygginga. Det måtte fylles på stein etter stein, da de forsvant nede i sjøen, sier Hjellup.

– Håper det går bra

– Jeg blir litt matt av det som har skjedd. Men jeg håper det går bra og at ingen blir skadd, sier Eirin Gautvik, som også er blant de evakuerte.

Richard Podmore var på jobb da kona ringte og fortalte at de ble evakuert fra Kroa.

foto
Også kystvaktskipet Njord ankommet stedet ondag. Skipet skal bistå fra sjøsiden sammen med en brannbåt fra Trondheim. Foto: Håvard Jensen

– Jeg fikk heldigvis lov av politiet til å kjøre ned til Kroa for å hente henne, sier Podmore til Fosna-Folket.

Det skal være et tyvetalls evakuerte som nå er i forsamlingshuset. Fosna-Folkets reporter på stedet opplyser at stemninga i forsamlingshuset er god, omstendighetene tatt i betraktning.

Politiet har foreløpig ikke fått verifisert at rasfaren er over, og det vurderes kontinuerlig å utvide evakueringa.

foto
Her gikk skredet i Leksvik. Foto: Erlings Skervold