Martnan i Trondheim har hatt Torget som tilholdssted i over 300 år. Martnasjef Line Holm konstaterer at verken gjester eller utstillere har tatt skade av årets tradisjonsbrudd, etter at det pågående fornyingsprosjektet på Torget tvang arrangementet til å flytte på seg.

- Det var litt unntakstilstand i år, men tilbakemeldingene har vært svært gode, både fra gjester og utstillere, slår en fornøyd martnasjef fast.

Til tross for at årets martna kunne by på en håndfull færre utstillere enn tidligere år, føler martnasjefen seg sikker på at besøkstallet har stått til over forventningene om over hundre tusen besøkende over to martnadager.

- Vi anslår at besøkstallet ligger et sted mellom 100 000 og 150 000 gjester, forklarer Holm.

Selv om omsetningstallene ennå ikke er klare, mener martnasjefen derfor man kan slå fast at årets martna var en suksess.

Se bildeserie: Sukkerspinn og vaffel på pinne

Må tenke nytt

På grunn av renoveringen tok årets martna i bruk andre deler av sentrum, og både kort- og langreiste utstillere var å finne blant annet i området rundt Vår Frues Kirke og Stiftgårdsparken.

- Det får litt plassutfordring når martnaområdet blir endret, og vi måtte tenke litt nytt rundt utformingen av området, men den utfordringen tar både vi og utstillerne på strak arm, fastholder Holm.

Kommer tilbake

Også neste års martna blir påvirket av arbeidet på Torget. Til tross for at martnasjefen er godt fornøyd årets avvikling, ser hun likevel frem mot at martnan igjen blir å finne på sitt vante område.

- Martnaen har en lang historie på Torget, og vi ser selvsagt frem til å kunne invitere tilbake martnagjestene tilbake til det nye Torget etter at arbeidet er ferdig, understreker Holm.