Kunnskapsminister Kristin Halvorsen fulgte spent med da lakenet ble dratt av racerbilen som har fått navnet KA AquiloR. Det betyr nordavind på latin. Avdukingen skjedde i et fullstapet auditorium ved NTNU mandag.

Frivillig organisasjon

Revolve NTNU er en frivillig studentorganisasjon startet og driftet av studenter ved NTNU som ønsker mer praksis i studiet. Hvert år er det et nytt team som får prøve seg som racerbilprodusenter.

Her er studentene som står bak NTNU Revolve

- Skal kjempe i toppen

Racerbilen skal delta i en av verdens største studentkonkurranser, nemlig Formula student. Hvert år avholdes konkurransen flere steder i verden, deriblant ved Silverstone i England og Hockenheim i Tyskland. I fjor sommer deltok over 130 ulike lag ved Silverstone.

- Revolve NTNU har som mål å kjempe helt i toppen av feltet, og vi har samlet 46 av de beste studentene fra alle årstrinn og fra ti forskjellige ingeniørlinjer ved NTNU. I år har vi nedlagt 40 000 arbeidstimer for å oppnå et best mulig resultat, skriver racerbilprodusentene i en pressemelding.

Startet i 2010

Bakgrunnen til NTNU Revolve startet i 2010. Studentene Steffen Johnsen, Sigbjørn Eriksrud, Simen Johnsen og Øyvind Våland diskuterte mulighetene for å finne prosjekt som ga mer praktisk erfaring. Da det ble klart for dem at de ikke kunne være med på det etablerte Shell Eco-marathon-prosjektet, ble svaret Formula student.

Det er en produksutviklingskonkurranse der teamene får i oppdrag å utvikle, designe og konstruere sin egen formel racerbil for det ikke-profesjonelle markedet. I tillegg til å utvikle en bil, som i seg selv krever et bredt spekter av ingeniørdisipliner, skal lagene utvikle salgspresentasjoner og økonomianalyser til prosjektet.

46 studenter har brukt mye av sin fritid på å lage denne racerbilen. Foto: NTNU REVOLVE
Studentene skal i team designe og bygge en enseters racerbil som vil bli utsatt for en serie av statiske og dynamiske tester. Foto: NTNU REVOLVE
Konkurransen ble i 1981 startet ved University of Huston i samarbeid med SAE International. Foto: NTNU REVOLVE
Revolve NTNU dreier seg om å skape fremtidens ingenører på NTNU ifølge studentene selv. Foto: NTNU REVOLVE