- Det er en total uakseptabel måte å ferdes på, sier anleggsleder Einar Kornstad i Veidekke.

Det var en observant adressa.no-leser som tok bildene av anleggsarbeideren som jobbet usikret i femte etasje på Kunnskapssenteret på St. Olavs Hopital mandag formiddag. Kunnskapssenteret åpner onsdag denne uken og markerer at Norges største sykehusutbygging er ferdig.

Se lesernes bilder fra sykehuset

Les mer: Slurver med hygienen

Konsekvente på brudd

- Vi er konsekvente når vi oppdager slike hendelser. Vedkommende har jobbet i strid med arbeidsinstruks og han har fått beskjed om at han er uønsket på prosjektet, sier Kornstad.

Han forteller at de jobber hardt for å begrense slike episoder.

- Det er mange mulige risikoer i denne bransjen og det er mye som kan gå galt. Det er ikke alltid at vi greier å fange opp så risikabelt arbeid som disse bildene viser, men vi har fokus på sikkerhet hele tiden.

Helsebygg Midt-Norge og Veidekke vil følge opp denne saken internt.

- Vi betrakter dette som et meget graverende forhold og vi er takknemmelig for at vi ble gjort oppmerksom på dette. Tiltak er iverksatt for å unngå at dette skjer igjen. I løpet av 15 år med riving og bygging har vi ikke hatt en eneste fatal arbeidsulykke til tross for at det lagt ned millioner av arbeidstimer, sier prosjektleder Bjørn Laugen i Helsebygg Midt-Norge.

Vi vil høre fra deg om din opplevelse av St. Olavs Hospital. Tips «Oppdraget» på epost: oppdraget@adresseavisen.no. Eller gi oss et innblikk i din hverdag på sykehuset via Instagram og Twitter ved å bruke #AdressaOppdraget.

Får mange tips

Arbeidstilsynet får til stadighet tips om risikabel jobbing i byggebransjen.

- På generelt grunnlag skal arbeiderne sikre seg når de gjør denne typen arbeid, dette er også et arbeidsgiveransvar, sier tilsynsleder Tore Jeppe Sørhaug i Arbeidstilsynet Midt-Norge.

Han forteller at de samarbeider tett med bransjeorganisasjonene for at sikkerhet skal være første prioritet.

- Mitt inntrykk er jo at organisasjonene jobber seriøst og aktivt for å motvirke hendelser som denne, sier Sørhaug.

foto
Under siste finpussen på Kunnskapssenteret som åpner onsdag jobbet en anleggsarbeider uten sikringsbelte mandag. Foto: TIPSER
foto