- Lavtrykket som herjet trøndelagsfylkene i går, fortsatte i natt, og da med snøbyger i tillegg til kraftig vind. Alt av brøytemannskap skal ha vært ute, men det vil fortsatt ta litt tid før sideveiene er bøytet og strødd, sier trafikkoperatør Erling Drangsholt hos Statens vegvesen og legger til at snøen som kom er våt og tung, noe som gjør brøyting ekstra krevende.

Greit vinterføre

Hovedveiene har fine kjøreforohld, men folk må være oppmerksomme på at det nå er snakk om vinterføre. På sideveiene kan det være noe vanskelige kjørefohold, spesielt i Nord-Trøndelag. Det er ingen stengte veier i trøndelagsfylkene nå, fylkesvei 705 mellom Brækken og Stugudal er åpnet igjen etter å ha vært nattestengt på grunn av kraftig vind og mye snø.

LES OGSÅ: Over 1000 var uten strøm i Nord-Trøndelag

Noe snø  til fjells

- Lavtrykket og uværet er på vei nordover, men i utsatte kystområder på Møre og i Nord-Trøndelag vil det fortsatt være merkbart, sier Drangsholt.

Det meldes om lite nedbør og en langt roligere værbilde utover dagen i dag, men det kan komme noen snø og sluddbyger, spesielt i høyereliggende strøk.

Ferjeavganger ble innstilt på grunn av dårlig vær

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

foto
Hovedveiene har fine kjøreforohld, men folk må være oppmerksomme på at det nå er snakk om vinterføre. Foto: FINN WALTHER
foto
Vinterlig: Det kom fem til ti centimeter snø flere steder i Trøndelag i natt. Kanskje ikke det beste føre for sykling i dag. Foto: FINN WALTHER