Se større bilde Dette bildet fra Stortingets web-tv er fra Per Sandbergs tale i går kveld. Foto: STORTINGET

Per Sandberg sier til RadioAdressa at han synes kritikken ikke er berettiget, og at han slett ikke var beruset da han inntok Stortingets talerstol onsdag kveld.

- Var ikke synlig beruset

- Jeg har ikke registrert en eneste en som åpent har gått ut og sagt at de observerte meg synlig beruset. De som deltok i debatten, sa jo klart og tydelig at jeg ikke var synlig beruset, sier Sandberg.

RADIOADRESSA: Hør intervjuet med Sandberg her!

Hvert år i juni og desember har komiteene på Stortinget avslutning før ferie, forklarer Sandberg. Det var en slik avslutning Sandberg hadde vært med på før han entret talerstolen på Stortinget etter å ha inntatt en øl og tre akevitt. Ifølge Sandberg hadde flere av stortingsrepresentantene også inntatt alkohol.

- Feige

Han betegner de som tipset VG om saken, som noen feige representanter som visste at Sandberg hadde inntatt alkohol, og dermed tipset avisen.

- Jeg ville aldri inntatt Stortingssalen hvis jeg følte meg beruset i det hele tatt. I ettertid kan jeg beklage at jeg som en av mange andre hadde konsumert alkohol på denne juleavslutningen, og så inntok talerstolen.

Sandberg mener at alle som ser tv-innslaget vil se at han ikke er synlig beruset.

Han sier at hans inntrykk er at de fleste stortingsrepresentanter har en meget forsiktig omgang med alkohol.

- Men det å ta et glass vin, øl eller akevitt, er iallfall ikke etter mine begreper å være synlig beruset, sier Sandberg.

Til VG sier Sandberg at han ikke ser bort fra at saken får konsekvenser for ham. Han sier at i den grad han angrer på noe, er det at han begynte med politikk, og at han må vurdere om det er verdt det.

Se Sandbergs tale her! (05.04.35 ut i innslaget)

Foto: Mikaela Berg