Siv Jensens nye kvinnekamp

I Siv Jensens alternative kvinnekamp er omsorgsarbeider Grethe Enlid fra Trondheim og lastebilsjåfør Ann Helen Holm fra Frøya heltene.

Saken oppdateres.

Siv Jensen, som ikke lenger er partiformann, men leder i Fremskrittspartiet brukte sin landsmøtetale til å trekke fram kvinnelige heltinner. Frp for folk flest, var dermed i ettermiddag Frp for kvinner flest.

Aller først framhevet hun sin egen oldemor, den kjente kvinnesakskvinnen Betzy Kjeldsberg, som startet privat arbeidsformidling og som hadde som fremste kampsak lik lønn for likt arbeid.

- Debatten er her fortsatt. Men politikerne har latt være å gjøre noe med det. Vi skal sørge for at Betzys hundreårige kamp endelig blir avsluttet, overrasket Frp-lederen med.Eksempler fra Trondheim

Men Frp-lederen har også vært i Trondheim for å hente sine eksempler. 37-årige Grethe Enlid som driver Trondheim private omsorgstjeneste, er en hverdagshelt i Frp-lederens øyne.

- Grethe jobbet mange år i den offentlige omsorgstjenesten. Men hun ønsket å gi en mer verdig omsorg og startet Trondheim private omsorgstjeneste. Men hun må føre en daglig kamp mot kommunen. Kommunen vil ikke at noen skal tjene penger på å drive eldreomsorg. Men Ringvåltunet, som Grethe driver, er både billigere og bedre enn det offentlige tilbudet. Likevel blir hun kalt en kapitalist. Hun har ikke varme nok hender fordi hun er privat, framholdt Siv Jensen i sin tale og fortsatte:

- Men Grete har fortalt meg at hun i perioder ikke har tatt ut lønn. Grete er ikke grådig. Grete er en hverdagshelt, sa leder Siv Jensen.

Hyller Frøya-sjåfør

Den andre trønderen Jensen hyllet i talen sin var lastebilsjåfør Ann Helen Holm fra Frøya.

- Ann Helen sier det kun er flaks som gjør at det ikke skjer enda flere ulykker i trafikken. Hun sier det er en risikosport å være yrkessjåfør i Norge, og hun ber noen av oss politikere om å komme oss ut i virkeligheten, sa Jensen, og beskrev veinettet som blodomløpet i AS Norge. Og ifølge Frp-lederen kan den dårlige veistandarden løses på en enkel måte:

- Det er et problem at alle veier skal bomfinansieres i dag. Men det, folkens, er det ikke noe problem å gjøre noe med, lovte Jensen til full bom-nei-jubel.- Vår tids viktigste kvinnekamp

Heller ikke omskjæring og tvangsekteskap er det noe problem å gjøre noe med, ifølge partilederen. Jensen trakk fram somaliske Ayaan Hirsi Ali som rømte fra tvangsekteskap.

- Dette er vår tids viktigste kvinnekamp. Det er Frp som tar denne viktige kampen, framholdt hun.Lover mer til politiet

Jensen hadde også en kvinnelig hverdagshelt som skulle vise hva Frp kunne gjøre i justispolitikken; Anette Elseth fra Sørum – politikvinne som jobber med narkosaker og savnede personer.

- Kriminaliteten har blitt råere, grovere og mye farligere enn for få år siden, og Anette mener at Frp er det eneste partiet som kan gjøre noe med det, sa Jensen, før hun lovte å gi politiet både mer lønn og bedre utstyr.

- Alle overfallsvoldtekter de siste tre årene er begått av menn med ikke-vestlig bakgrunn, og det har mye å gjøre med deres kvinnesyn. Dette problemet kan vi ikke løse uten at vi tør å føle på hva som er sannheten, ropte Jensen og fikk stormende jubel i belønning.

Kamp mot radikal islam

Trine fra Røyken, 43 år og mor til en soldat i Afghanistan, er også en av Jensens helter.

- Hun var bekymret da hun sendte sønnen sin dit. Tenk hva hun følte da en av våre soldater ble drept, og tenk hva hun følte da sønnen kom hjem igjen – etter å ha opplevd en enorm personlig utvikling, sa Jensen, før hun viste til ulike terrorangrep: 11. september 2001, Madrid 2004 og London 2005.

- Det er derfor vi er i Afghanistan, dette er kampen mot radikal islam, vi skal ikke late som noe annet. Derfor er det også helt absurd at vi tar imot talibanere som har begått overgrep mot kvinner og barn i Afghanistan. Derfor skal Frp sette Mullah Krekar og talibanere i forvaring – inntil de kan sendes ut av landet, ropte Jensen og Frp-jubelen stod i taket på Clarion.Egen gruppe på Facebook

Så fortalte Jensen om Anne T. Flølo fra Bamble som måtte kjempe mot byråkratiet i over fem år før hun fikk etablert catering-firmaet sitt.

- Dette er ei skikkelig stå-på-dame som har satt fem barn til verden og innredet kjøkkenet i kjelleren så hun kunne jobbe samtidig med at hun tok seg av barna sine. Vi skal hjelpe, Anne – og alle de andre gründerne, forsikret Jensen, og la til at hun nå har opprettet en egen gruppe på Facebook for alle disse.Til slutt i talen understreket Jensen at Frp ikke bare er for folk, men med folk.

- Og vi snakker med folk – ikke til folk. Og til alle dere: Frp vil fornye Norge, vi vil samarbeide med andre partier og vi støtter ikke en regjering vi ikke er en del av. Frp skal ikke i regjering for taburettene eller limousinenes skyld, men for å gjennomføre vår politikk – slik at vi får hjulpet alle disse kvinnelige heltene, avsluttet Jensen.

 
 
 
 
På forsiden nå