Minnes død professorkollega

Det var den 58 gamle Geir Lennart Høgsnes fra Snåsa som ble funnet død sammen med sin kinesiske hustru i deres leilighet på Frogner i Oslo onsdag.

  Foto: SCANPIX

Saken oppdateres.

Geir L. Høgsnes ble utnevnt som professor ved Institutt for Sosiologi, Universitetet i Oslo i 2000. Og fra 2002 til 2007 instituttleder på samme sted. Blant annet var han en mye brukt kilde av mediene som ekspert på LO, streiker og konflikter i arbeidslivet.

Funnet døde

De to ble funnet døde på sitt soverom onsdag. Professor i statsvitenskap, Trond Nordby minnes vennen og kollegaen.

- Jeg var på hans bryllupsmarkering 17.mai i Oslo. Som menneske var han utrolig sjenerøs og hjelpsom, sier Trond Nordby.

Den 40 år gamle kinesiske konen giftet seg med den anerkjente norske professoren i sitt hjemland for tre måneder siden. De traff hverandre da Høgsnes var i Kina i forbindelse med arbeidet på Universitetet i Oslo.

Avskjedsbrev

Politiet mistenker at den kinesiske kvinnen tok livet av ektemannen. Det er funnet et avskjedsbrev som kvinnen skrev til sin mor, bekrefter politiinspektør Hanne Kristin Rohde til adressa.no.

Politiet mistenker at den kinesiske kvinnen tok livet av ektemannen og deretter seg selv. Den foreløpige obduksjonsrapporten konkluserer med at dødsårsak trolig er forgiftning.

Geir L. Høgsnes var i perioden 1996-1998 tilknyttet NTNU som førsteamanuensis ved institutt for sosiologi og statsvitenskap.

 
    
      (Foto: SCANPIX)

  Foto: SCANPIX

 
    
      (Foto: SCANPIX)

  Foto: SCANPIX

På forsiden nå