Singsaas sjokkert

- Hvis dette er riktig, er det en forferdelig trist sak, sier Nidaros-biskop Tor Singsaas.

Saken oppdateres.

Singsaas kjente Müller fra økumenisk arbeid. Han var veldig overrasket da den katolske biskopen gikk av i fjor.- Det som er viktig nå er å skape et klima der personer våger å stå frem med sine anklager. Det er derfor jeg er kritisk til pavens håndtering. Den fører til at engstelse for ikke å bli tatt på alvor. Det er den krenkedes største mareritt å ikke bli trodd. Vi må være mer opptatt av å ta vare på barna enn å passe på kirkens fasade. Det er først når vi våger å møte de som er utsatt for overgrep at vi kan få bukt med problemet, sier Singsaas.Nidaros-biskopen mener at den protestantiske kirken har en annen måte å takle slike saker på.- Det er utenkelig å behandle en slik type sak internt. Bispemøtets råd er at vi varsler politiet om bekymringsmeldinger. Vi har også en gruppe med fagfolk som trer inne i slike saker.- Men hvis fornærmende ikke ønsker offentlighet eller politianmeldelse?- Jeg ville sterkt rådet vedkommende om å gå videre. Jeg ville selvsagt søkt juridisk hjelp men også politiets råd. Kirken har en entydig praksis på linje med skolen og helsevesenet, sier biskop Tor Singsaas.

 
På forsiden nå