Jan Reinås er død

Næringslivslederen, som både har vært styreleder i Norsk Hydro og konsernsjef for SAS, ble 66 år gammel.

Saken oppdateres.

Ordfører i Stjørdal, Johan Arnt Elverum, forteller at Reinås sovnet inn fredag kveld, etter lang tids sykdom. Han er fetteren til Reinås, samt tidligere nabo, og har hatt jevn kontakt med ham fram til dødsfallet.

- Jeg snakket med kona hans senest for 14 dager siden. Han har vært syk i lengre tid. Etter kreftdiagnosen og innleggelsen på Radiumhospitalet for ett år tilbake, har han vært svekket og vært mye på sykehus, sier Elverum.

Han sier at de nærmeste skjønte hvor det bar den siste tiden.

- Med tanke på at han har vært så syk, kan jeg ikke si at det kom som en total overraskelse, forteller Elverum.

- Sto på til det siste

Reinås er opprinnelig fra Elvran i Stjørdal. De siste årene har han bodd i Bærum. Det var på et sykehus i dette området at han sovnet inn.

- Han hadde veldig til mot, og ga uttrykk for at han ble bedre og bedre. Han var hele tiden positiv, og sto på til det siste, sier Elverum.

- Jeg tror det var etterdønningene etter kreften som til slutt ble for mye, sier han.

En kjempe i næringslivet

Reinås har gjennom flere tiår markert seg gjennom styreverv og lederposisjoner i ulike norske konserner. Elverum presiserer at han hadde en enorm viljestyrke, som satte ham i stand til å gjennomføre målene han satte seg.

Reinås var administrerende direktør for Fosen Trafikklag fra 1983 til 1984, og i Trondheim Trafikklag i årene 1984-1987.

I perioden 1990-1993 var han administrerende direktør for SAS, og jobbet som konsernsjef for flyselskapet i ett år i 1994.

Etter den tid gikk han inn som konsernsjef i Norske Skogindustrier fram til 2003. Han har også vært styreleder for Norsk Hydro og NSB.

 
 
 
På forsiden nå