Kan gå tom for veisalt

Statens vegvesen vurderer andre tiltak for veiene.

  Foto: Jens Petter Søraa

Saken oppdateres.

Saltleverandørene har meldt at det kan bli akutt mangel på veisalt i løpet av vinteren, skriver Statens Vegvesen i en pressemelding.

Grunnen til mangelen på salt skal være at lagrene over hele Europa er små, og at tilgangen er begrenset.

LES OGSÅ: - Det beste saltet brukes ikke

Problem i hele Europa

- Saltleverandørene har gitt signaler om at de kan skaffe nok veisalt dersom resten av vinteren blir normal når det gjelder saltforbruk. Problemet er ikke spesifikt for Norge, men gjelder hele Europa, står det i pressemeldingen.

Statens Vegvesen påpeker at det er entreprenørene som drifter veiene som har ansvar for å ha store nok lagre.

LES OGSÅ: - Veiene saltes glattere i kulda

Vurderer isdekte veier

- Selv om dette ikke er vårt ansvar, blir det vårt problem dersom saltmangel oppstår. Det er vår jobb å sørge for at folk kommer trygt fram. Derfor må vi allerede nå legge planer for hva vi gjør dersom det skulle bli saltmangel, skriver Statens Vegvesen.

- Ett av tiltakene kan være å gå over til såkalt vintervei-strategi på en del strekninger. Det betyr at veier som i dag normalt er bare, kan få snø- og isdekke. Hvilke veier det eventuelt skal gjelde må vi, sammen med fylkeskommunene, vurdere nøye, sier Lars Erik Hauer, direktør for veg og trafikk i Statens vegvesen.

 
        
            (Foto: Jens Petter Søraa)

  Foto: Jens Petter Søraa

På forsiden nå