- Mannen løp ut på brygga og skjøt

Trondheimsstudent Eivind Rindal prøvde desperat å flykte i båt fra Utøya mens kulene suset.

Saken oppdateres.

Rindal (23) var med på Utøya gjennom Norsk tjenestemannslag og LO. Han hadde nettopp hørt om eksplosjonen i Oslo, da det begynte å smelle rundt ham.

- Først trodde jeg det var verdens dårligste practical joke, men så begynte folk å løpe, forteller Rindal.

Han sprang ut i en liten båt som brukes til å frakte varer til og fra øya.

Skjøt med automatvåpen

Rindal forteller at flere allerede hadde begynt å svømme de rundt 500-600 meterne fra øya og inn til land. Selv hjalp han til med å plukke opp et par personer, mens de rodde mot sikkerhet.

- Plutselig kom en kar i politiuniform springende ut på brygga da vi hadde kommet cirka halvveis utpå vannet. Han hadde et automatvåpen, og begynte å skyte mot oss, forteller Rindal.

Traff treverket

Studenten klarte å holde hodet kaldt, og la seg ned i båten. Han ba de andre om å gjøre det samme.

- Vi kastet oss ned i dørken på båten. En eller flere av kulene splintret treverket i båten. Flere gikk like over hodet på oss. Jeg tror også en kule traff et brannapparat, det kom en smell, forteller Rindal.

Heldigvis drev båten etter hvert videre mot land, og vekk fra gjerningsmannen. Det gjorde at han etter en tid snudde, og sprang vekk fra brygga og opp mot land.

Ungdommene ble deretter plukket opp av en annen båt når de nærmet seg land.

- Det var mange som la på svøm, men jeg vet ikke om alle har kommet seg over, sier Rindal.

Fysisk uskadd

Selv er Rindal forholdsvis rolig når han snakker med adressa.no, drøyt én time etter den dramatiske flukten. Han har ikke kommet fysisk til skade.

- Hvordan opplevde du situasjonen

- Jeg var helt rolig i situasjonen. Jeg tenkte hele tiden på at jeg måtte gjøre alt riktig. Men jeg begynner å bli litt skjelven nå, forteller han.

 
På forsiden nå