Stian Valla Taraldsvik, fylkessekretær i Sør-Trøndelag AUF, er blant de drøye 30 trønderske ungdommene som er med bussen fra Sundvolden til Trondheim lørdag ettermiddag.

Han forteller at ungdommene fortsatt håper at deres savnede venner vil dukke opp i god behold.

Stortingsrepresentant Eva Kristin Hansen (Ap) bistår de trønderske AUF-erne som har overlevd gårsdagens terrorangrep.

Hennes oppgave har vært å samle eller få oversikt over de trønderske delegatene.

Svømte fra Utøya

De overlevende er fra 15 år til litt over 20. Mange av dem svømte over fra Utøya da gjerningsmannen åpnet ild.

Etter det Adressa.no forstår, er tallet på antall savnede mellom fem og sju. Tallet er ikke bekreftet av politiet og heller ikke endelig.

Eva Kristin Hansen kom til Sundvollen fredag kveld klokken 22. Hun var hjemme i Oslo og sov, før hun på nytt tok turen ut lørdag morgen.

Forverret stemning

Møtet med de trønderske overlevende ble enormt tungt, sier Hansen, som forteller at stemningen i gruppen var betydelig forverret etter at sjokktallene over antall døde var blitt kjent.

Fortvilelsen slo inn for fullt. Nå fokuserer Hansen på å få ungdommene hjem til Trøndelag med buss.

Det skal være rundt 30 ungdommer som blir med denne bussen. Bussen skulle ha gått klokken 12, men skal ha reist nær klokken 15.

Dette er ungdommer som ikke har fått sine foresatte ned til Oslo. Foreldre har på generelt grunnlag blitt oppfordret til å bli hjemme.

Nordover med buss

Buss har blitt valgt som transportmiddel for at ungdommene skal kunne reise sammen, opplyser Hansen.

I Trondheim blir de tatt imot ved Royal Garden hotell, hvor kommunen har opprettet krisesentral og senter for pårørende.

Delegasjonen fra Sør-Trøndelag er blant de aller største som deltok. Politiet jobber på spreng med å få oversikt over ungdommene. Lillebo har 35 års erfaring fra politiet. Han beskriver situasjonen som den verste som har rammet Sør-Trøndelag.

- Det har aldri vært noe lignende. Ingenting er sammenlignbart. Dette er det desidert verste jeg har vært borti.

Stortingsrepresentant Eva Kristin Hansen er med bussen som i 12-tiden lørdag går fra Sundvollen i Buskerud til Trondheim. Foto: SCANPIX / STIAN WALLUM (MMS)
Stortingsrepresentant Eva Kristin Hansen er med bussen som i 15-tiden lørdag går fra Sundvollen i Buskerud til Trondheim. Foto: STIAN WALLUM (MMS)
Stian Valla Taraldsvik, fylkessekretær i Sør-Trøndelag AUF, forteller at de fortsatt håper at savnede venner skal dukke opp i god behold. Foto: LENA KNUTLI