Sent tirsdag kveld kom Havarikommisjonen til Hjerkinn for å finne ut av årsaken til ulykken. Undersøkelsesleder Inge Arnesen ved Statens Havarikommisjon for transport orienterte pressen i formiddag, før helikopteret ble løftet opp for å fraktes til Lillestrøm for videre undersøkelser.

LES OGSÅ: - Han er en veldig erfaren pilot

SE VIDEO: Her styrter helikopteret

- Ikke store skader

- Ved første øyekast er det ikke store skader på kabinen. Skroget har tatt av en del av kreftene da helikopteret har stoppet.  Nesen har fått en trykk og det viser at helikopteret har kommet med stor kraft mot bakken med fronten først. Selve halerotoren ligger et stykke unna, og det er mange små deler. Men kabindelen og hoveddelen er forholdsvis inntakt. Det er ikke mye bulker annet enn panelet i fronten som er i stykker, sier han til adressa.no

- Forskjellig informasjon

- Det er folk som har hørt at motorene kuttet ut. Er dere kjent med det?

- Vi har hørt forskjellig informasjon. Vi er vel klar over at det muligens er noe med motoren her. Men detaljer, eller når den stoppet vet jeg ikke. Dette er type informasjon som vi får veldig detaljert fra fartøysjefen (piloten journ.anm.). Men i og med at jeg ikke har snakket med han er det vanskelig å bekrefte enten eller. Men jeg registrerer at det har vært forskjellige vitneobservasjoner, sier Arnesen, som forteller at helikopteret er den mest anvendte med turbin i Norge.

LES OGSÅ: - Flyr over skytefeltet flere ganger daglig

Styrten er filmet

Han opplyser at delene ligger innenfor en radius på 75 meter, men at de fleste ligger cirka 20-30 meter unna ulykkesstedet. Han vil også se på en video av styrten.

- Vi er klar over at det er en film, og får den tilsendt. Men vi tar oss ikke tid til det i dag, og prioriterer å komme oss nedover i god tid, sier Arnesen, som bekrefter at de hadde en veldig kort samtale med piloten i går før han ble fraktet til St. Olavs Hospital.

Undersøkelsesleder Inge Arnesen ved Statens Havarikommisjon for transport ved stedet på Hjerkinn der helikopteret styrtet tirsdag. Foto: Tommy Fossum