Solberg: – En tragedie

– Ethvert tap av sivile liv i en konflikt er en tragedie, sier statsminister Erna Solberg.

– Ethvert tap av sivile liv i en konflikt er en tragedie, sier statsminister Erna Solberg (H) etter at et sykehus ble bombet av det som kan ha vært amerikanske fly i Afghanistan.  Foto: OLE MARTIN WOLD

Saken oppdateres.

Statsministeren påpeker overfor NRK at det er viktig å avvente NATOs gransking av hva som skjedde da et Leger Uten Grenser-sykehus i Kunduz ble rammet av flere luftangrep natt til lørdag.

– Dette er et område i Afghanistan hvor Taliban har økt aktiviteten sin og faktisk hatt ganske stort gjennomslag den siste uken, og det derfor har vært flyangrep fra NATOs styrker og USA. Dette skal etterforskes, så må vi vente med å felle dom til forskningen faktisk er gjort. Men det er viktig å hindre at sivile liv går tapt i krig og konflikter, sier Solberg. (©NTB)

På forsiden nå