Justisdepartementet får straffegebyr for Anundsens skrytevideo

Må betale 25 000 kroner.

Anders Anundsen (Frp) er tilsynelatende journalist og programleder i en video han har laget for å vise hva Justis- og beredskapsdepartementet har fått til med ham i spissen.

Saken oppdateres.

Datatilsynet gir Justisdepartementet 25 000 kroner i gebyr for bruk av overvåkingsbilder i Anders Anundsens (Frp) skrytevideo «Trygghet i hverdagen».

Tilsynet mener overvåkingsbilder som er brukt i videoen, er taushetsbelagte, og at videoen derfor bryter med personopplysningsloven, melder Dagbladet.

Videoen inneholder usladdede bilder av innsatte ved Politiets utlendingsenhets (PU) internat på Trandum.

– Fra bildesekvensen kan man potensielt utlede opplysninger om personenes alder, kjønn, etnisitet, hårfarge, høyde og klesstil. Dette er alle opplysninger som kan bidra til å identifisere personene, skriver tilsynet i brev til departementet.

– Belastningen ved å bli avbildet på denne måten blir større når den brukes for å illustrere at regjeringen har suksess med å øke antallet asylsøkere uten lovlig opphold som transporteres ut av landet, heter det videre.

Anundsen møtte mye kritikk for videoen da den ble publisert på departementets hjemmesider under valgkampen. Flere omtalte den som propaganda.

Justisdepartementet kan klage på vedtaket innen fire uker.

På forsiden nå