Oslo: Hun oppfordrer nå de andre partiene på Stortinget om å slutte seg til de forslagene til innstramminger som regjeringen har lagt fram i sitt tillegg til statsbudsjettet om asylsituasjonen.LES OGSÅ: Per Sandberg vil ikke samarbeide om annet enn innstramninger

– Vi mener alvor med de forslagene vi har lagt fram for Stortinget, som handler om å stramme inn asyl- og innvandringspolitikken på en rekke områder, sa Siv Jensen etter at partiets stortingsgruppe hadde diskutert saken onsdag.

Hvor bredt et eventuelt forlik om asyl- og innvandringspolitikken blir, er ifølge henne avhengig av de øvrige partienes «vilje til å stramme inn».

– Det er helt underordnet hvor mange som er med, sa Jensen.

– Det viktige for meg, er at vi får tilslutning til å stramme inn asyl- og innvandringspolitikken. Så gjenstår det å se om de andre partiene er for å stramme inn, forklarte hun.LES OGSÅ: Sjokkregning for barneflyktningene

Ifølge Jensen er dette en viktig sak, og ikke bare for Frp.

– Dette er en viktig sak for store deler av det norske folk, som aner uro rundt det vi nå ser. Derfor er det forventninger om at vi leverer raske, konkrete innstrammende tiltak som bidrar til å redusere den framtidige tilstrømningen til Norge.