UDI sendte 53 asylsøkere på 30 mil lang drosjetur

Kristiansand (NTB): Forrige uke valgte UDI å sende 53 asylsøkere med drosje fra Oslo til Kristiansand samme natt. Minst ti drosjer ble brukt til transporten.

Saken oppdateres.

Alle drosjene kjørte fra samme sted i Oslo og ankom Kristiansand mellom klokken 2 og 4 natt til torsdag forrige uker, skriver Fædrelandsvennen.

– Det var så mange drosjer at vi nesten helt mistet oversikten, sier Bala Venkatasamy, som leder Refstad transittmottak i Oslo.

En slik drosjetur koster vanligvis 10.000 kroner, ifølge avisa. Disse turene var trolig noe rimeligere på grunn av en avtale mellom UDI og drosjeselskapet.

– Det er et paradoks at vi som driver mottak skal kritiseres for hver krone vi tjener, mens ingen stiller spørsmål når det offentlige selv sløser, mener Morten Jørgensen i selskapet Mirador, som driver akuttmottaket i Kristiansand.

Utlendingsdirektoratet (UDI) sier at de vanligvis bruker buss til transport av asylsøkere, men at det noen ganger er nødvendig å bruke drosje på grunn av tilgjengelighet eller kjøre- og hvilebestemmelser. (©NTB)

På forsiden nå