Rundt ti norske kunst- og motefotografer er i Paris i forbindelse med en fotofestival i den franske hovedstaden. De satt og spiste middag like ved det kjente kunstmuseet Louvre da bekymringsmeldingene begynte å tikke inn.

- Vi fikk beskjed fra restaurantens ansatte om at vi ikke fikk gå ut i gatene. De sperret dørene og trakk for gardinene. Da skjønte vi at dette var alvorlig, sier GT Nergaard, rektor ved Norsk fotofagskole i Ila i Trondheim.

- Kan ikke dra på hotellet

Han forteller at stemningen blant de norske fotografene er en blanding av galgenhumor og sjokktilstand.

- Vi har skjønt at det er ekstremt. Vi er bekymret for at vi sitter for nært vinduet, sier han.

Omtrent hvert minutt kommer det utrykningskjøretøy som raser forbi restauranten. Da Adressa.no snakket med Nergaard sent fredag kveld var det kun bordet med nordmenn igjen.

- De lar oss få være igjen, til vi har funnet ut hvor vi skal dra. Jeg kan ikke dra til hotellet mitt, fordi det ligger rett ved konsertlokalet, sier han.

- Håper på mer oversikt

Rektorens samboer og deres baby bor på et hotell ved konsertlokalet Bataclan hvor minst 112 mennesker skal ha blitt drept.

- Jeg skulle vært på hotellet selv, men det området er sperret. Jeg har fått flere tilbud fra folk i Paris som jeg kan bo til. Det er hygggelig å se at franskmenn åpner hjemmene sine, sier Neergaard.

På et tidspunkt kom det også beskjed om at det foregikk et skyteangrep ved kunstmuseet Louvre. Dette er ikke blitt bekreftet fra offisielt hold.

- Nå sitter vi bare og spekulerer om det er trygt å gå ut. Vi håper at det blir mer oversikt utover natta, sier han.