Historien om moskusen som ikke ville rikke seg fra sporet, ble først omtalt av Gudbrandsdølen Dagningen.

Asbjørn Amble fra Dombås var ute for å fotografere nettopp moskus da han ble oppmerksom på ett av de mektige dyrene midt i skinnegangen.

– Jeg visste at dagtoget fra Trondheim snart ville komme. Det var viktig for meg å få jaget den vekk. Jeg prøvde på det ganske lenge. Jeg var veldig nær, men den blåste så stygt i nesen at jeg måtte trekke meg tilbake, sier Amble til VG.

Den pensjonerte rektoren forsøkte å få tak i både NSB og Jernbaneverket, men kom ikke lenger enn til billettbestillingen.

– Hva gjør vi i slike situasjoner, spør Amble. Til sist varslet han Statens naturoppsyn, som igjen kontaktet togpersonalet, og historien fikk en lykkelig slutt.

– Så vidt jeg vet ble toget holdt tilbake til de var sikre på at dyret ikke lenger var på skinnegangen. Det ble ingen påkjørsel, sier Amble.

Pressevakt Frode Hjertaas i Jernbaneverket anbefaler folk å ringe politiet dersom de oppdager dyr, gjenstander, ras eller noe annet som ikke hører hjemme i skinnegangen.

– Politiet har telefonnumrene til de som styrer togtrafikken. Vi setter pris på tips fra alle som ser noe farefullt på eller ved jernbanen, forklarer Hjertaas