Rema 1000 misbrukes i gavekortsvindel

Svindlerne lokker med Rema-gavekort av høy verdi i e-post.

Slik kan annonsen for de falske konkurransene se ut.  Foto: Skjermprint

Saken oppdateres.

Å starte falske konkurranser der«premien» oppgis å være gavekort fra kjente firmaer, er en svindelmetode som har bredt om seg.

Rema 1000 har også blitt misbrukt av svindlere i det siste.

Svindlerne benytter seg gjerne av sosiale medier eller e-post for å komme i kontakt med folk.

LES OGSÅ: Kvinne lurt til å overføre to millioner til falsk Facebook-kjæreste

Sender tilbud om å delta i konkurranse

- Dessverre er det useriøse aktører som ulovlig benytter seg av merkevaren REMA 1000, hvor det gjerne lokkes med ulike gaver hos oss. Også en av våre e-postadresser, presse@rema.no, har blitt misbrukt til dette fra en ekstern part, sier kommunikasjonsrådgiver Amalie Knudsen i Rema i en pressemelding.

Et eksempel på hvordan svindlerne kan opptre, er at de ber mottakeren ringe et telefonnummer for å delta i en konkurranse. Men konkurransen er falsk, og på telefonen blir folk bedt om å delta i en spørreundersøkelse som fører til store summer på telefonregningen.

LES OGSÅ: Politiet advarer mot falske pc-hjelpere

LES OGSÅ: Nå skriver svindlerne feilfritt norsk

- Ikke besvar henvendelsene

- Denne virksomheten er ikke godkjent av Rema 1000. Vår anbefaling er å ikke besvare denne type henvendelser uavhengig av om de kommer via mail, nettannonser, Facebook eller andre sosiale medier, sier Knudsen.

Rema har fått stengt både domener og telefonnummer til bakmennene, men opplever at svindlerne oppretter stadig nye kanaler. Selskapets advokater og teknikere jobber med saken.

Ekstra på vakt etter å ha lest dette? Slik unngår du å bli svindlet når du leier feriebolig.

På forsiden nå