Har du vært bekymret for å bli strømløs når du har tatt elbilen med på langtur? Nå skal strømselskapet Fortum bygge hurtigladere for elbilder langs flere hovedveier i Sør-Norge.

Fallende temperaturer og snøføre er ikke noen hindring for å nyte elbilens fordeler. Her er tipsene som gir deg økt rekkevidde på vintervei.

Seks strekninger utbedres

I høst lyste Enova ut første runde med bygging av hurtigladere langs hovedfartsårene i Norge. Strømselskapet Fortum vant kontrakten og skal nå kurere rekkeviddeangsten til elbilister i Sør-Norge, opplyser Enova i en pressemelding. Enova gir 10,5 millioner kroner i investeringsstøtte til prosjektet som skal gi 77 ladestasjoner på 44 steder..

Enova vil gjøre det lettere å bruke elbil på langtur og vil ha ladestasjon hver femte mil.

I denne omgangen er det seks ulike strekninger som får bedre lademuligheter. Disse er E18 mellom Oslo og Kristiansand, E39 mellom Kristiansand og Stavanger, E16 mellom Sandvika og Bergen, riksvei 7 mellom Hønefoss og Gol, riksvei 52 mellom Gol og Borlaug, E6 mellom Oslo og Trondheim og riksvei 3 mellom Kolomoen og Ulsberg.

- Med denne tildelingen går ladeinfrastrukturen i Norge over i en ny fase. Vi ser fram til å gi elbilister en mye større frihet og en kur for rekkeviddeangst, når vi nå bygger ut ladestasjoner mellom de største byene i landet, sier leder Jan Haugen Ihle i Fortum Charge & Drive i pressemeldingen.

Flere ladere mellom Oslo og Trondheim

Strekningen mellom Trondheim og Oslo vil få 14 nye hurtigladere, disse skal være klare innen 1. november 2016. Nøyaktig plassering av laderne vil være klar innen 1. mai.

Kan du gjette hvor mange elbiler du kan få for prisen av én hurtiglader? (PLUSS)

De nye hurtigladerne vil fungere for alle typer elbiler, og elbilister vil kunne benytte ladestasjonene uten å ha abonnement.