Isaksen må svare om privatskolekontroll

Oslo (NTB-Alexander Vestrum og Kristian Skårdalsmo): Stortingets kontrollkomité skal se på Kunnskapsdepartementets kontroll med privatskoler. Det skjer blant annet etter beskyldninger om at skolekonsernet Anthon B Nilsen har hentet ut ulovlig utbytte.

Saken oppdateres.

Kontroll- og konstitusjonskomiteens beslutning ble fattet med et mindretall bestående av stemmene fra SV og Ap, mens ingen av de andre partiene stemte for, opplyser komitéleder Martin Kolberg til NTB.

– De mente at statsråden hadde svart godt nok for seg i brevene som er kommet. Det mener ikke vi, sier Kolberg.

Det kan bety at kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen må forklare seg for komiteen.

– Røe Isaksen må forklare seg videre, men i hvilken form gjenstår å se, sier Kolberg.

Han sier det ikke nødvendigvis betyr at det blir en åpen høring i saken. Komiteen vil på neste møte 2. februar ta standpunkt til hvordan man skal gå videre med saken og velge saksordfører, legger han til. (©NTB)

På forsiden nå