Det var HR-direktør Karin Aslaksen som ringte

HR-direktør Karin Aslaksen i POD opplyser at det var hun som ringte Marit Fostervold. Hun opplyste da at Knut Smedsrud ville bli innstilt som nummer én til stillingen som beredskapsdirektør.

HR-direktør Karin Aslaksen i POD.  Foto: POD

Saken oppdateres.

Det opplyser Aslaksen selv i en mail til Adresseavisen.

Aslaksen skriver at hun som ansvarlig for rekrutteringsprosessen tok kontakt med Marit Fostervold  for å få referanser fra henne for å kunne gå videre med vurderingene og ferdigstille innstillingen.

Sa at Smedsrud ville bli innstilt

LES OGSÅ: Vil ha svar på hva som fikk Fostervold til å trekke søknaden

«På spørsmål ble det oppgitt at Smedsrud ville bli innstilt som nr 1. Kandidaten (Marit Fostervold, red.anm.) ba om å få ringe tilbake for eventuelt å oppgi referanser eller trekke søknaden. Hun valgte det siste», skriver Aslaksen.

Hun skriver også at det er ikke uvanlig at kandidater trekker søknaden sin når de får oppgitt at de ikke blir innstilt som nummer én.

«POD har ikke noen interesse av at kandidater trekker sin søknad, men respekterer naturligvis det. Det har vært god dialog mellom Fostervold og meg under hele prosessen», heter det i mailen fra Aslaksen.

Svar på Fostervolds oppfordring

Aslaksens mail er PODs svar på Marit Fostervolds ønske.

Tidligere i dag uttrykte visepolitimesteren i Trøndelag til Adresseavisen at hun ville at POD skal offentliggjøre telefonsamtalen som foranlediget at hun trakk søknaden sin til beredskapsdirektør-stillingen.

 – Det er PODs ansvar å orientere om hele innholdet i telefonsamtalen, skrev Fostervold i en melding til Adresseavisen.

Hun gjorde det også klart at POD hadde hennes godkjennelse til å «gå ut med hele samtalen».

Vil ikke si mer

Adresseavisen har bedt om kommentar fra både Karin Akselsen og politidirektør Odd Reidar Humlegård.

Via Gase Handeland i PODs kommunikasjonsstab er dette svaret som er gitt: «Det er HR-direktør Aslaksen som er vår talsperson i denne saken. Vi har nå sagt det som er å si, og ber om forståelse for det.»

HR-direktør Karin Aslaksen i POD. 
        
            (Foto: POD)

HR-direktør Karin Aslaksen i POD.  Foto: POD

På forsiden nå