De rødgrønne krever utvidet kommunefrist

Oslo (NTB): SV, Ap og Sp vil at søknadsfristen for kommunesammenslåing utsettes. De mener kommunene får veldig dårlig tid til å behandle spørsmål om sammenslåing grundig.

Saken oppdateres.

Karin Andersen (SV) har stilt skriftlig spørsmål til kommunalminister Jan Tore Sanner (H), der hun ber om en utsettelse, skriver Nationen. Kommunaldepartementet vil ikke kommentere dette før Sanner har svart i Stortinget.

– Nå må kommunene si nei til dette råkjøret. Det er pengeutpressing med bind for øynene, sier Andersen. 1. mars går høringsfristen ut for forslaget til nytt inntektssystem, og fire måneder senere går fristen ut for kommuner som ønsker å slå seg sammen.

– Det går veldig fort. Vi vet ikke hva utfallet av høringen blir, så kommunene vil få veldig dårlig tid på seg når de skal behandle spørsmålet om kommunesammenslåing grundig før 1. juli, sier Helga Pedersen (Ap).

– Kommunene må selv avgjøre hvor lang tid de trenger for å fatte vedtak til beste for sine innbyggere, mener Senterpartiets Heidi Greni. Hadsel kommune skriver i sitt høringssvar at den mener fristen bør utsettes til utgangen av året. (©NTB)

På forsiden nå