Bhattis ekskone får oppreisning etter diskrimineringssak:

- Det ble sagt at jeg var en av Norges farligste terrorister

Trondheimskvinnen Margrethe Salvesen gikk til sak mot Ålesund sykehus. Nå får hun 100 000 i oppreisning.

Margrethe Salvesen het Marjam Margrethe Salvesen Bhatti da hun var gift med Arfan Bhatti. Marjam var hennes muslimske navn. Her er hun avbildet i Adresseavisen i forbindelse med et intervju i 2010.  Foto: Terje Visnes

Saken oppdateres.

Sykehuset i Ålesund har opptrådt diskriminerende mot den tidligere ansatte sykepleiere Margrethe Salvesen (43) fra Trondheim. Det skriver VG Nett.

- Kjent som Bhattis kone

Sykehuset i Ålesund betaler henne 100 000 kroner i oppreisning.

– Det siste året har vært et helvete, og denne saken har fått store konsekvenser for meg, forteller sykepleieren til VG.

Helse Møre og Romsdal valgte å inngå et forlik i stedet for å møte henne i Sunnmøre tingrett 8. mars.

Det var i 2010 Salvesen ble kjent i norsk offentlighet som Arfan Bhattis kone. Hun flyttet til Ålesund året etter, og da var forholdet til Bhatti over.

Arfan Bhatti er en norsk islamist som er dømt for å ha medvirket til skudd mot synagogen i Oslo i 2006. Han var også tiltalt for terrorvirksomhet, men ble frifunnet.

LES MER: Bhatti dømt for vold mot ektefelle

- Eskalerte veldig

Salvesen mente hun hadde vært utsatt for diskriminering på grunn etnisitet og politikk. Hun stevnet sin tidligere arbeidsgiver i fjor sommer.

Hun forteller at hun ble frosset ut av arbeidssmiljøet og hetset av medsykepleiere i sosiale medier. Sykehusets ledelse fjernet henne fra vakter.

– Det ble blant annet sagt at jeg var etterlyst og at jeg var en av Norges farligste terrorister. Det skremte mange, og det eskalerte veldig, sier Salvesen.

Hun følte at hun var nødt til å flytte fra Ålesund, og tok med seg datteren til Trondheim.

LES MER: Trondheimskvinne reiste til Syria

- Overraskende forlik

Salvesens advokat, Harald Stabell, sier forliket kom som en overraskelse på dem.

- Helseforetaket har vært ganske klare på at vi ikke hadde grunnlag for søksmålet, og nedla i begynnelsen ned påstand om frifinnelse og at Margrethe ble idømt saksomkostninger. Det kom overraskende på oss at de plutselig ga seg på dette kravet, sier han til VG.

Personaldirektør Olav Finnøy ved Helse Møre og Romsdal har følgende kommentar:

- Helse Møre og Romsdal er fornøyd med at partene har klart å komme fram til en enighet om en løsning i saken. Utover dette ønsker ikke helseforetaket å kommentere saken ytterligere, sier han til VG.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

På forsiden nå