Over 700 flyktningbarn trenger et nytt hjem

736 flyktningbarn under 15 år bor i barnevernets omsorgssentre. Statsminister Erna Solberg (H) håper flere nordmenn åpner opp hjemmene sine for barna.

Statsminister Erna Solberg (H) håper at flere vil være fosterhjem for enslige mindreårige asylsøkere. Her besøker mottakssenteret for asylsøkere i Råde i Østfold.   Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres.

De aller fleste asylbarna får opphold og trenger dermed fosterhjem eller plass i bofellesskap i en kommune. Ifølge VG vil behovet øke ytterligere. Myndighetene tror ytterligere 900 barn under 15 år vil komme til Norge i år. En tredel vil ha behov for fosterhjem, anslår Bufetat.

Statsministeren håper at flere vil melde seg som fosterhjem for barna som kommer alene.

– Vi trenger mange som i dag stiller opp og blir fosterforeldre. Disse barna trenger noen. Det vi ser her at det ikke er så utrolig vanskelig, det holder å være en normal familie, sier Erna Solberg, som sammen med avisen har besøkt 13 år gamle Ali fra Afghanistan og hans nye familie i Bergen.

Ali flyttet nylig fra en institusjon drevet av barnevernet.

– Det er bra å bo i en familie, da er det bestemte personer hver dag. Før kom det nye personer etter to dager, forteller 13-åringen.

På forsiden nå