ALS-forskere får millioner til forskning

Oslo (NTB): Fire forskere får til sammen 2,75 millioner kroner til forskning på nervesykdommen ALS fra stiftelsen ALS Norsk Støttegruppe.

Saken oppdateres.

De fire som får forskningsmidlene, er medisinprofessor Joel Glover ved Universitetet i Oslo, Trygve Holmøy ved A-hus/UiO, Ioanna Sandvig, NTNU og Geir Bråthen, St. Olavs hospital.

De fire står bak to banebrytende forskningsprosjekter på ALS (amyotrofisk lateralsklerose), en nervesykdom som ødelegger nerver i ryggmarg og hjerne og som fører til at pasienten mistet kontrollen over muskulaturen sin.

Ifølge støttegruppa utvikler sykdommen seg raskt. Det fins i dag ingen kur, og det er heller ikke funnet noe klart svar på hva som er årsak til sykdommen.

Professor Glover sier til Uniforum, nettavisen for Universitetet i Oslo at forskningen de nå driver med, var umulig for kort tid siden.

Det dreier seg om forskningstilnærming som startet i USA og noen få andre land, og som innebærer at man kan utføre samme type studier på norske pasienter og få materialet inn i større internasjonale studier. (©NTB) (©NTB)

På forsiden nå