Reagerer kraftig på SMS om overtallighet

Trondheim (NTB): Et sykehjem i Trondheim sendte SMS til åtte ansatte for å varsle om at de var overtallige. Rystende, sier en av dem som fikk meldingen.

Saken oppdateres.

Søbstad helsehus sliter med økonomien og må nedbemanne for å få budsjettet til å gå opp, skriver Adresseavisen. De ansatte lå ikke an til å bli stående uten jobb, men kunne bli flyttet til andre enheter. Fremgangsmåten opprører likevel.

– Vi trodde at vi skulle jobbe videre med en plan for nedbemanningen og var ikke klar over at tekstmeldingen ble sendt ut. Noen reagerte med sjokk på at de ble varslet på denne måten. Jeg har ikke opplevd noe lignende tidligere, sier hovedtillitsvalgt Per Hjertaas i Fagforbundet. Han får støtte fra kommunaldirektør Helge Garåsen.

– Ansatte skal bli varslet om overtallighet ansikt til ansikt. Hvis det er tilfelle at ansatte har blitt varslet via sms, så er det ikke holdbart, sier Garåsen.

Enhetsleder Kristin Haarberg ved Søbstad helsehus sier prosessen måtte settes i gang raskt, og at tekstmeldingen ble sendt for å varsle folk så raskt som mulig.

– I ettertid skjønner jeg at de reagerer, men jeg mener at vi har hatt en god dialog med de aktuelle personene. Jeg ringte dem med en gang etter at meldingen ble sendt ut, sier Haarberg. SMS-varselet ble senere trukket tilbake. (©NTB)

På forsiden nå