Schibsted vurderer fremtiden til trykkeriene i vest

Bergen (NTB): Schibsted skal se på muligheten for å klare seg med ett trykkeri i sørvest. Det kan bety kroken på døren i Bergen eller Stavanger.

Saken oppdateres.

Før helgen ble de ansatte ved trykkeriet på Forus informert om vurderingen som er på gang, og tirsdag blir det allmøte i Drotningsvik utenfor Bergen, melder NRK.

– Vi ser at papirvolumet faller og at vi kommer til å ha overkapasitet på trykkeriene. Vi har startet et prosjekt for å se på konsekvensene ved å ha ett trykkeri i stedet for to, bekrefter styreleder Harald Jacobsen i Schibsted Trykk overfor NRK. Han tror en studie av denne muligheten kan være klar i mai. Dersom ett av trykkeriene blir lagt ned, kan opptil 40 personer bli stående uten jobb.

En nedleggelse vil også få betydning for trykketider og deadline i avisene. I tillegg til regionavisene Fædrelandsvennen, Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende, trykkes også riksaviser som skal til Rogaland og Hordaland i de to byene.

– Det viktigste for oss er å utnytte kapasiteten best mulig, med lavest mulig kostnad per trykte avis. Deretter vil vi se på konsekvensene for deadline og levering, sier Jacobsen, som tror flere aviser vil være heldigitale innen fem år. (©NTB)

På forsiden nå