Åtte av ti nordmenn handlet på nett i fjor

Stavanger (NTB): Netthandel i Norden økte med 15 prosent fra 2014 til 2015. Nordmenn er ivrigst og bruker i snitt 3.265 kroner per person per kvartal.

Saken oppdateres.

Til sammen handlet Norge, Sverige, Finland og Danmark varer til en verdi av 151,4 milliarder kroner på nett i 2015, ifølge rapporten E-handelen i Norden 2016, utarbeidet av Postnord.

Nordmenn handler hyppigst og bruker mest per person. Hele 85 prosent av den voksne befolkningen handler på nett i løpet av året, og nesten fire av ti nordmenn netthandler minst én gang i måneden. De største fordelene med å kjøpe varer på nettet at man kan handle når det passer, at varene er billigere og at utvalget er større og bedre.

Tallene viser også at vi er blitt mer drevne på å finne det vi vil ha og gjøre sikre kjøp. Halvparten av alle norske nettkunder oppgir at de i et gjennomsnittlig kvartal sjekker ut varer på nett som de senere kjøper i en butikk. Det er nå mindre vanlig enn før at kjøpsprosessen går den andre veien, det vil si at man først ser på en vare i en butikk for senere å kjøpe den på nettet. Bare 12 prosent av de norske nettkundene har gjort dette i et gjennomsnittlig kvartal. (©NTB) 

På forsiden nå