- Breivik er skremmende umusikalsk

Forfatter Kjetil Stormark fulgte Breiviks forklaring.

Kjetil Stormark møtte opp i Oslo tinghus for å følge overføringen fra Skien fengsel.   Foto: ntb scanpix

Saken oppdateres.

- Anders Behring Breivik er skremmende umusikalsk når han klager over en ting som ikke står forhold til det han er dømt for, nemlig å drepe 77 uskyldige mennesker med kaldt blod, sier forfatter Kjetil Stormark.

Han tør likevel ikke spå utfallet av Anders Behring Breiviks søksmål mot staten.

Her kan du følge rettssaken minutt for minutt

Stormark, som har skrevet bok om 22. juli-rettssaken, mener vi nå ser en spakere Breivik enn da han møtte i retten i 2012.

- På det personlige plan er det lett å bli provosert av en massemorder som klager over kald kaffe og hevder at han har fått hjerneskader som gjør at han nå liker å se på «Paradise Hotel», sier Stormark til NTB.

- Men det er også elementer i det som kommer fram, som gjør at det ikke er helt juridisk klinkende klar, blant annet det at han blir vekket om natten. Det vi ikke vet, er om det finnes helsevurderinger knyttet til frykt for selvmord og Breiviks allmenntilstand. Hvis det ikke er det, kan Kriminalomsorgen få kritikk for å ha brukt søvnnekt som torturmetode, fortsetter forfatteren.

LES MER: Snåsamannen-filmskaper følger Breivik-rettssaken i Oslo tinghus

På forsiden nå