På dag to under rettssaken som Anders Behring Breivik (37) har anlagt mot staten kom den kjente filmskaperen Margreth Olin gående inn i overføringssalen i Oslo tinghus.

Hun hadde nylig suksess med dokumentarfilmen «Mannen fra Snåsa» som omhandler Joralf Gjerstad.

- Jeg er her fordi jeg er produsent på en dokumentarfilm som mitt produksjonsselskap Speranza film har under utvikling. Dokumentaren skal handle om en av Norges fremste rettspsykiatere som skal vitne i dag, sier Olin til Adresseavisen.

Her kan du følge rettssaken Breivik mot staten

Forklarer seg om Breiviks helse

Hun henviser til Randi Rosenqvist som skal avgi forklaring under den sivile rettssaken til Breivik mot staten.

Rosenqvist observerte Breivik i fengselet og innleverte en rettsmedisinsk rapport til Breivik-rettssaken i 2012.

Under denne ukas rettssak skal Randi Rosenqvist, psykiatrispesialist og spesialrådgiver ved Ila fengsel og forvaringsanstalt, forklare seg om Breiviks helse.

- Vi er i forprosjekt, noe som betyr at finansieringen ikke er ferdig. På dette tidspunktet kan jeg ikke si at filmen blir en realitet en gang, sier hun.

- Men vi arbeider for at den skal bli noe av, legger hun til.

Mediene burde ha vist mer tilbakeholdenhet, mener Klaus Sonstad og Marvin Wiseth som reagerer på bildebruken av Breivik(krever innlogging)

- Rosenqvist er hovedfokus

Olin forteller at hun vil få med seg partsforklaringen til Breivik, men at dette ikke er et tema i den eventuelle dokumentarfilmen.

- Jeg blir her i dag og får et inntrykk av hva som foregår. Jeg vil ikke ha fokus på Breivik, det er Randi som er mitt hovedfokus, sier hun.

Dokumentarfilmen om Rosenqvist har fått utviklingsstøtte fra Norsk filminstitutt, og Olin forteller at de vil søke om produksjonsstøtte når de har kommet lenger med utviklingen. Nå er de inne i en researchfase.

- Vi vil ikke filme noe i retten i dag, vi er her kun som tilhørere, sier hun.

- Vil du gjøre opptak av Rosenqvist like etter at hun har vitnet?

- Det vil jeg ikke kommentere, sier hun.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.