- Ideen om hva som er et bra samfunn er så forskjellig hos oss og IS. Jeg tror -  og det er sikkert kontroversielt å si - at noen må dø. Noen må fjernes. Det er vanskelig å komme utenom det, sier Steinar Skaar.

Steinar Skaar er major og doktorstipendiat ved Luftkrigsskolen i Trondheim, og har bakgrunn fra de norske operasjonene i Afghanistan.

Kampen mot terror

«OmAdressert» har invitert Skaar til denne utgaven for å diskutere reaksjonene etter terroraksjonene i Brussel denne uka. Sammen med kommentator Jonas Skybakmoen, kulturredaktør Stian Wallum og journalist Harry Tiller diskuteres kampen mot terror, både i Europa og i de IS-kontrollerte områdene.

- Det er fristende å si ja til at vestlige soldater må inn på bakken i IS-områdene. Svaret på det som skjer i Paris og Brussel ligger delvis i det som har skjedd i Syria og Irak. Men vi har historien mot oss. Bruk av millitær makt, sammen med andre virkemidler for å bidra til å stabilisere et område, er veldig komplisert for å stabilisere et slikt område. Men jeg har likevel tro på at det er mulig, sier Skaar i denne podkasten.

Slik lytter du

Du kan streame og abonnere på «OmAdressert» via iTunes på denne linken.

Du kan også lytte gjennom din datamaskin ved å gå inn på denne linken, eller ved å trykke på bildet nedenfor.