Sjåfør filmet egen råkjøring – mistet førerkortet

En ung mann fra Vestvågøy klarte ikke å dy seg da han kjørte gjennom en tunnel i Lofoten. Han kan full gass, filmet råkjøringen på mobilen og la den ut på Facebook. Da tok politiet kontakt.

En ung mann fra Vestvågøy klarte ikke å dy seg da han kjørte gjennom en tunnel i Lofoten. Han kan full gass og filmet råkjøringen på mobiltelefonen. Deretter la han ut stuntet på Facebook. Da tok politiet kontakt  Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres.

Den unge sjåføren presterte å kjøre i 160 kilometer i timen i Sørdalstunnelen på Hinnøya i påsken. Det kostet ham førerkortet, skriver Nordlys. Fartsgrensen på stedet er 80.

– En mannlig bilfører som er under 20 år, var på tur vestover i Sørdalstunnelen da han ved hjelp av håndholdt mobiltelefon filmet egen kjøring. Han la så videoen ut på sosiale medier, sier lensmann Asbjørn Sjølie ved Vest-Lofoten lensmannskontor.

Politiet ble kjent med videoen og innkalte bilføreren til avhør.

– Han erkjente de faktiske forhold og fikk førerkortet beslaglagt. Saken er sendt over til politijurist for påtalemessig vurdering. Hva han kan vente seg som reaksjon, vil jeg ikke spekulere i, sier Sjølie. Lensmannen synes det er vanskelig å beskrive hvor alvorlig en slik villmannskjøring er.

– Sjåføren kjørte ifølge eget speedometer 160 kilometer i timen inne i en tunnel samtidig som han var opptatt med å filme. Den ene hånda holdt altså mobiltelefonen. Det er rett og slett skremmende, slår han fast. 

På forsiden nå