Statlige ansatte eier aksjer i selskaper de skal vokte

Oslo (NTB): Flere ansatte i eierskapsavdelingen i Næringsdepartementet har aksjer i de samme selskapene som avdelingen har ansvaret for å følge opp.

Saken oppdateres.

Eierskapsavdelingen i Næringsdepartementet har denne uken hatt ansvaret for regjeringens oppfølging av DNB i skatteparadissaken, samtidig som ansatte i avdelingen har aksjer i DNB for snaut 1,5 millioner kroner, viser en gjennomgang Klassekampen har gjort i aksjonærregisteret.

De 30 ansatte i eierskapsavdelingen har ansvaret for brorparten av landets statlig eide selskaper. De børsnoterte selskapene i avdelingens portefølje er verdsatt til i overkant av 240 milliarder kroner og inkluderer giganter som DNB, Telenor, Yara og Norsk Hydro.

Totalt fire personer i eierskapsavdelingen står oppført med aksjer i disse selskapene. De fire ansatte bekrefter at de eier aksjene, men vil ikke kommentere dette ytterligere.

Kommunikasjonssjef Trond Viken viser til departementets retningslinjer, og at alle ansatte bør «vise varsomhet i forbindelse med verdipapirer og andre rettigheter knyttet til selskaper der Nærings- og fiskeridepartementet forvalter statens interesser». (©NTB)

På forsiden nå