Skolemyndighetene sier nei til eliteskole i Tønsberg

Oslo (NTB): Utdanningsdirektoratet vender tommelen ned for søknaden om en skole i Tønsberg for såkalt evnerike barn. Læreplanen er ikke god nok, ifølge direktoratet.

Saken oppdateres.

Stiftelsen Impigro oppfyller ikke engang minstekravene i friskoleloven, ifølge Utdanningsdirektoratet. Søkerne må blant annet ha en læreplan som er jevngod med den offentlige læreplanen, poengterer seniorrådgiver Magne Hopland Engebretsen.

– Vår konklusjon er at læreplanverket til Impigro ikke kan vurderes som jevngodt med de offentlige læreplanene, sier han til Kommunal Rapport.

Impigro har søkt om å få starte friskolen MentIQ-Olympus fra høsten. Skolen skal være et tilbud til inntil 150 evnerike barn fra 1. til 10. trinn. Skolen blir den første i sitt slag i Norge, hvis Impigro får medhold i klagen som skal sendes til Kunnskapsdepartementet.

Styreleder Arnfinn Rismoen i stiftelsen kaller avslaget tragisk. Spesielt evnerike barn må ifølge ham flytte til Danmark for å få tilpasset undervisning, hvis det blir stående.

– Det er tankevekkende at man skal backe opp kristne privatskoler i Norge, og det er et vell av muligheter til å dyrke elitær idrett. Men det er ikke greit at noen skal få utvikle seg faglig, sier han. (©NTB)

På forsiden nå