19 personer omkommet i helikopterulykker de siste ti årene

Dagens ulykke kan se ut til å være den åttende, alvorlige helikopterulykken i Norge de siste ti årene.

Ulykke i 2014: Flaget ble heist på halv stang på hovedkontoret til Norsk Luftambulanse etter at to personer omkom i en helikopterulykke på Sollihøgda.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Helikopteret som har styrtet ved Turøy fredag er totalhavarert, opplyser Hovedredningssentralen.

Klokken 14 fredag var det uavklart om noen har mistet livet, men Hovedredningssentralen melder om ingen tegn til overlevende.

Syv ulykker

Dette er en oversikt over alvorlige ulykker med dødsfall de siste ti årene:

 • 14. januar. 2014: To menn omkom da et helikopter fra Norsk Luftambulanse traff en høyspentlinje og gikk i bakken ved Sønsterudtunnelen på E16 i Hole.
 • 11. januar 2012: To personer omkom da et helikopter av typen Robinson 44 tilhørende Jämtnads Flyg gikk ned i Mosjøen.
 • 4. juli 2011: Fem omkom da et helikopter av typen Eurocopter AS350 B3 tilknyttet Airlift-basen i Kinsarvik, havarerte i Hardanger under et privat flytteoppdrag. Dette er den mest alvorlige helikopterulykken i Fastlands-Norge noen gang

Les også: Helikopter styrtet utenfor Bergen

 • 27 januar 2010: Alle fire om bord omkom da et helikopter av typen Robinson R. 44 Astro styrtet og gikk gjennom isen utenfor havnebassenget i Horten. Helikopteret tilhørte Midtnorsk Helikopterservice AS.
 • 4. februar 2009: Piloten omkom da et helikopter havarerte da det sto på bakken i Rostadalen i Målselv, Indre Troms.
 • 30. mars 2008: Tre personer omkom da et russisk helikopter av typen MI-8 med ni personer om bord styrtet cirka 4 kilometer fra Barentsburg på Svalbard.
 • 14. september 2006: To personer omkom da et helikopter styrtet under frakt av bygningsmaterialer på Voss. Fraktevaieren fikk sleng og kom bort i halerotoren.
Ulykke i 2010: Bildet er fra minnestunden i Frogner kirke i Oslo for tre av de fem som mistet livet i helikopterulykken utenfor Horten. 

Ulykke i 2010: Bildet er fra minnestunden i Frogner kirke i Oslo for tre av de fem som mistet livet i helikopterulykken utenfor Horten. 

Ulykke i 2011: Deler av halen fra det styrtede Airlift helikopteret hentes ned fjellet i Ullensvang i Hardanger. Fem personer omkom. 
    
      (Foto: Jan Kåre Ness/Scanpix)

Ulykke i 2011: Deler av halen fra det styrtede Airlift helikopteret hentes ned fjellet i Ullensvang i Hardanger. Fem personer omkom.  Foto: Jan Kåre Ness/Scanpix

På forsiden nå