- Helt forferdelig ulykke i dag

Politikerne uttrykker medfølelse på Twitter etter helikopterulykken utenfor Sotra fredag.

Erna Solberg, Jonas Gahr Støre og Snorre Valen uttrykker sympati på Twitter for de berørte. 

Saken oppdateres.

Et helikopter falt ned i nærheten av Turøy på vestsiden av Sotra utenfor Bergen i Hordaland fredag. Melding om ulykken kom like etter klokken 12.

13 personer var om bord i helikopteret. Av de var 11 nordmenn, 1 brite og 1 italiener. Like før klokken 15 var 11 personer funnet, ingen av dem i live, opplyste Hovedredningssentralen på Twitter.

– Våre tanker går til alle dem som har fått det tunge budskapet om at de har mistet en av sine kjære. De skal vite at de ikke er alene i sorgen, sa Solberg på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

– Dette er en sorgfull dag for alle som jobber i norsk olje- og gassvirksomhet, og for hele det norske samfunn, sier hun.

Hun forteller at hun har snakket med Statoil-ledelsen og uttrykt sin medfølelse. Hun understreker også at nødetatene og en rekke ressurser var raskt på stedet.

– Jeg vil gjerne takke alle som har bidratt. Dette ser ut som en tragisk ulykke, og en av de største ulykkene på mange år. Det er lenge siden en så alvorlig ulykke har rammet norsk olje- og gassnæring, sier hun.

LES OGSÅ: Siste nytt om ulykken

Dramatiske skildringer fra vitner: - Jeg er i sjokk

Statsministeren er ikke den eneste som uttrykker medfølelse.

- Tragiske nyheter om helikopterstyrt ved Sotra. Tanker og dyp medfølelse går til de som er berørt, skriver lederen i Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre, på Twitter.

- Våkner i USA til den tragiske helikopterulykken hjemme i Hordaland. Mine tanker til rammede og berørte som nå kjenner på uro for sine kjære, skriver Krf-leder Knut Arild Hareide.

- Tragisk helikopterstyrt fra Gullfaks. Min dypeste medfølelse går til familie og kolleger på land og sokkel, skriver statsråd Tord Lien.

- Helt forferdelig ulykke i dag. Tenker på de som er rammet, pårørende og alle på Gullfaks, skriver Snorre Valen.

På forsiden nå