- Han hadde en utstråling av medmenneskelighet, og blikk for andre. Det er ikke alle som har det, sier rektor ved Seljord Folkehøgskole, Arve Husby.

Preget

Det var fredag kveld en 20 år gammel mann fra Trondheim ble bekreftet død på Rikshospitalet. Han ble sendt til sykehuset etter å ha veltet på en kanotur i Bøelva ved Herrefoss i Øvrebø samme dag.

20-åringen var elev ved Seljord folkehøgskole, og ulykken har preget både elever og ansatte gjennom helga.

- Lørdag hadde vi en minnemarkering hvor alle ved skolen var samlet. Jeg forklarte hva som hadde skjedd, og en ungdomsprest i Seljord snakket med oss om situasjonen og sorgen. Det var godt å få snakke med og høre på en som er så flink, sier Husby.

Møtte de pårørende

Sangene «Fragile» av Sting og «Vår beste dag» av Erik Bye ble fremført, og det ble lystenning.

- I går var to fra hans familie her hos oss, og det kjennes veldig rett å være sammen. Det er alltid godt når folk dør at de som er igjen får dele på sorgen, sier rektoren.

Han minnes også eleven som et dannet menneske.

- Høflig, og med en god evne til å kommunisere med medelever. Han var også i særdeles god form, sier Husby.

Minnerom

- Hvordan var det å møte elevene i dag?

- Jeg sa i dag tidlig at vi nå må komme tilbake til hverdagsrytmen.  Vi må hjelpe hverandre til å komme oss på jobb og på skolebenken. Det er laget et eget minnerom for den avdøde hvor man kan gå hvis man føler behov. Der inne er det et bilde av avdøde, lys og minnebok, sier Husby.

Han sier at det også i dag blir en sjekk av elever med tanke på eventuell videre oppfølging.

Fem personer

Ifølge Varden var det et turfølge på totalt fem personer i to kanoer. Den ene av kanoene kjørte utfor fossen, som er cirka halvannen meter høy, og begge de to som satt i kanoen havnet under vann.

De tre andre hjalp dem i land og drev hjerte- og lungeredning helt til ambulansepersonalet kom. 20-åringen ble sendt med luftambulanse til Rikshospitalet, men livet sto ikke til å redde.

Rektor Arve Husby ved Seljord Folkehøgskole samlet elever og ansatte til minnestund lørdag formiddag. Foto: Seljord Folkehøgskole