Far mishandlet familien i 13 år – fikk tre år i fengsel

Trondheim (NTB): En 45 år gammel mann er i Sør-Trøndelag tingrett dømt til fengsel i tre år for å ha mishandlet kona og de fem barna over en periode på 13 år.

Saken oppdateres.

Mannen ble pågrepet i desember i fjor etter at en av døtrene varslet politiet om en voldsepisode, skriver Adresseavisen. Han ble varetektsfengslet, men løslatt i mars, etter vel tre måneder.

Ifølge dommen finner retten det bevist at tiltalte jevnlig siden 2002 «har slått sine døtre i ansiktet både med flat hånd og knyttet neve, pisket dem med blant annet gardintau, slått dem med belte, sparket dem, dyttet dem, dratt dem etter håret, spyttet dem i ansiktet, slått dem med belte, trepinne eller andre gjenstander».

Mannen kom til Norge som asylsøker fra et land i Midtøsten på slutten av 90-tallet. Noen år senere kom kona og tre av barna etter. Ekteparet fikk senere ytterligere to barn. Mannen er analfabet og har aldri arbeidet i Norge.

Retten fant det også bevist at han blant annet har truet sønnene med å drepe dem og låst dem inne i et rom i kjelleren.

Mannen erkjente straffskyld da saken var oppe i slutten av april. Retten fant det formildende at tiltalte bekreftet forklaringer fra familien. Straffen ville vært fire år om mannen ikke hadde erkjent straffskyld, ifølge dommen. (©NTB)

På forsiden nå