Arbeidstilsynet i Midt-Norge benytter Scandic Seilet i Molde til regional samling. Arbeidstilsynet i Oslo benytter Son Spa i Akershus. Det er Dagbladet som skriver dette.

- De kunne utsatt dette til streiken var over. Da jeg hørte om dette, ble jeg utrolig overrasket over at en etat som Arbeidstilsynet kan opptre så umusikalsk, sier Fellesforbundets leder for medlemmer i hotellbransjen, Tore Skjelstadaune til Dagbladet.

Startet 24. april

Streiken ble satt i verk 24. april etter at det ble brudd i meklingen mellom Fellesforbundet og NHO Reiseliv. Senere har den blitt trappet opp flere ganger.

Les også: Her er dine rettigheter som gjest ved hotell- og restaurantstreiken

I helgen la 925 medlemmer i flere fylker rundt om i landet ned arbeidet, og mandag gikk 105 av Fellesforbundets medlemmer ved Hotell Norge i Bergen ut i streik.

Når hotellstreiken trappes ytterligere opp fredag med 269 LO-organiserte ved 144 bedrifter landet rundt, vil totalt over 7.000 medlemmer av Fellesforbundet være i streik ved hoteller og restauranter i alle landets fylker.

- Uproblematisk

Arbeidstilsynets regiondirektør for Midt-Norge, Stig Magnar Løvås, sier det er uproblematisk at etaten holder samling på streikehotell.- Vi er ikke part i streiken. Så lenge hotellet klarer å holde åpent innenfor rammene av en streik, fins det ingen objektiv grunn til ikke å fullføre samlingen, sier Løvås til Dagbladet.

Trapper opp

Fellesforbundet tar ut 333 nye medlemmer i hotellstreiken. Medlemmene, som jobber i 142 bedrifter over hele landet, kan tidligst gå ut i streik om to uker.

Les også: - Har råd til å streike i flere år

Medlemmene som Fellesforbundet nå har meldt plassoppsigelse for, er nye medlemmer som er innmeldt etter at streiken var et faktum, opplyste forbundet onsdag.

Når hotellstreiken trappes opp fredag med ytterligere 269 LO-organiserte ved 144 bedrifter landet rundt, vil 7.250 medlemmer av Fellesforbundet være i streik.

– Retten til å forhandle lokalt i kombinasjon med sentrale forhandlinger er et viktig prinsipp for at arbeidstakere skal kunne få ta del i verdiene som skapes på den enkelte arbeidsplass. YS har hele tiden støttet de streikende hotell- og restaurantarbeidernes krav om denne retten, sier YS-leder Jorunn Berland.

Oppfordrer til boikott

Berland har oppfordret til boikott av hoteller og restauranter som holder åpent til tross for at ansatte er i streik.

YS (Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund) har avlyst eller utsatt alle kurs og konferanser ved streikerammede hoteller.

Ytterligere opptrappinger framover vil eventuelt skje ved at nyinnmeldte medlemmer også tas ut i streik. For disse er det en karantene, og alle de som blir tatt i streik fredag er i denne kategorien.

Les også: Ingen løsning i sikte på hotellstreiken

I tillegg kan andre LO-forbund velge å gå til sympatistreiker.