- Vilde har rett. Utsatt for overgrep?Ta kontakt med overgrepsmottak. Anmeld så raskt som mulig for å sikre bevis.

Det skriver Kripos på sin Twitter-konto mandag.

I tillegg har de lagt ut en videosnutt fra siste episode av Skam der Vilde forteller venninnen Noora hva hun burde gjøre om hun har blitt utsatt for overgrep:

«Du må dra til legevakten. De kan hjelpe til å finne ut hva som har skjedd. Du skulle ha dratt til legevakten for lenge siden. Det er det første stedet du drar. De kan finne bevis de kan bruke mot ham», sier Vilde.

I serien har Noora vært på en fest der det ble servert alkohol. Dagen etter våkner hun opp uten klær ved siden av en gutt. Hun husker ikke hva som skjedde, men tror hun kan ha blitt utsatt for et overgrep.

Roser Skam

Kripos gir honnør til serien som berører det de mener er et viktig tema.

- Vi vet at Skam blir sett på av veldig mange unge som er aktuelle i saker vi jobber med, sier Ann Kristin Grosberghaugen, leder av Voldtektsseksjonen i Kripos til Adresseavisen.

Hun forteller at 40 prosent av alle voldtekter som anmeldes i Norge er festrelaterte.

- Ta kontakt med lege

- Vi oppfordrer jenter som føler seg utsatt for noe til å kontakt lege så tidlig som mulig. Nettopp for å sikre bevis, og for at helsevesenet kan ivareta jentene. Om jentene venter med å gå til lege, kan bevis blir ødelagte, sier Grosberghaugen, som også oppfordrer unge til å ta vare på hverandre og ta ansvar.

- Det er ingen som ønsker at venner skal bli utsatt for vold eller overgrep, sier hun.