Full mann førte til nødlanding – risikerer kjempebot

Et Norwegian-fly på vei til Bangkok måtte nødlande for å bli kvitt en full 51 år gammel mann som oppførte seg truende. Nå risikerer han en bot på 210.000 kroner.

Mannen var passasjer på en Norwegian-flyvning som måtte nødlande på grunn av oppførselen hans.  Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres.

51-åringen er tiltalt for drapstrusler mot to medpassasjerer og brudd på luftfartslovens bestemmer om å rette seg etter besetningens beskjeder, etter at han ikke klarte å oppføre seg på flyturen til Bangkok, skriver Budstikka.

- Han var full allerede ved avgang, men de vurderte vel at han ville roe seg og sovne. Det gjorde han ikke, forteller medpassasjer Thore Marmo.

Dreamlineren var et par seter nær stappfullt av andre norske vinterflyktninger, og de fant 51-åringen, som plukket fram taxfree-posen kort tid etter avgang, svært plagsom.

- En time etter at vi hadde passert Warszawa vurderte kapteinen at det ikke gikk lenger, og flyet snudde, forteller Marmo.

51-åringen forsto lite av hva som skjedde da seks soldater med maskinpistoler og finlandshetter geleidet ham ut av flyet da det hadde landet i den polske hovedstaden.

I tillegg til å måtte møte opp i Asker og Bærum tingrett i juni har Norwegian krevd 209 578 kroner i erstatning.

- Det er beregnet ut fra de ekstra kostnader flyselskapet får ved en ikke-planlagt mellomlanding, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i flyselskapet.

Mannens forsvarer Peder Morset vil ikke kommentere saken

På forsiden nå