Høie vitnet i sykehuslokaliseringssaken

Steinkjer (NTB): Helseminister Bent Høie (H) avviser alle påstander om at han er en del av en sammensvergelse mot Kristiansund i sykehuslokaliseringen.

Saken oppdateres.

I fem dager har 19 personer gitt partsforklaringer eller vitneforklaringer i rettssaken som kommunen har reist mot Helse Midt-Norge i Inntrøndelag tingrett i Steinkjer. Fredag vitne helseministeren på videooverføring fra Oslo, skriver Adresseavisen.

Kristiansund kommunes advokat, Kjetil Wedervang Mathiesen, innledet med avisoppslag på Høies deltakelse i fakkeltog for nytt sykehus i Molde i 2011. Høie avviste at han innfridde valgløftet da han som helseminister gikk for at Høyre-styrte Molde skulle få det nye felles sykehuset i desember i 2014.

– I 2011 var vi i en helt annen fase i diskusjonen. Foran valget i 2013 uttalte jeg meg tydelig om dette. Jeg sa at hvis Høyre kommer i regjering, ville vi forholde oss til den prosessen som den sittende regjeringen hadde startet. Dessuten var tanken i 2011 at Molde og Kristiansund skulle ha hvert sitt sykehus, ikke et felles som i 2013, sa Høie blant annet.

Kristiansund kommune hevder det var planlagt og rigget at det nye fellessykehuset endte i Molde og ikke i Kristiansund. Kommunen vil ha vedtaket kjent ugyldig. (©NTB)

På forsiden nå