44 til sykehus etter funn av mistenkelig pakke i postterminal

Pulveret som ble funnet i et brev på postterminalen i Stokke, inneholder ikke biologiske smittestoffer. Det viser foreløpige analyseresultater, opplyser Forsvarets forskningsinstitutt (FFI).

En person i fullt verneutstyr passer på ved den stengte porten inn til postterminalen. 

Saken oppdateres.

– Foreløpige analyseresultater viser at prøven ikke inneholder biologiske smittestoffer, opplyser avdelingssjef ved avdeling for beskyttelse og samfunnssikkerhet Janet Blatny ved FFI til NRK.

Alle de 44 postarbeiderne som ble sendt til Sykehuset i Vestfold torsdag kveld, ble utskrevet fredag. Alle er i fin form, opplyser sykehuset.

– Det er liten risiko for at noen er smittet av noe alvorlig, ifølge sykehuset.

Torsdag kveld ved 20.30-tiden kom det ut et hvitt pulver fra en brevpakke på postterminalen i Stokke i Vestfold. Først ble 14 postarbeidere sendt til sykehus for sjekk, deretter ytterligere 30.

Pakketerminal stengt

– Post- og pakketerminalen er inntil videre stengt. Vi venter på beskjed fra politiet om når vi kan åpne igjen, forteller pressesjef John Eckhoff i Posten til NTB fredag formiddag.

Han sier at de håper på en rask avklaring, men vet ikke når de kan gjenoppta arbeidet.

– Dette skjer fra tid til annen, folk sender både væsker og pulver i Posten, og vi har rutiner rundt dette når noe lekker. Men det er politiet som avgjør hvilke tiltak som skal iverksettes, og i dette tilfellet valgte politiet å stenge terminalen inntil dette var avklart.

– Stoffet ble pakket inn i plast, lagt inn i safen, og så ble politiet kontaktet, forteller Eckhoff.

Det er usikkert når terminalen kan gjenåpnes.

Kløe

– Da de ansatte ved terminalen behandlet forsendelsen, sprakk den. Deretter kjente flere av dem kløe på huden og svie i halsen. Da kastet de forsendelsen i en plastpose og inn i en safe, sa politiets innsatsleder, Espen Solemdal, til NTB natt til fredag.

Alle nødetatene rykket ut til postmottaket som ligger i Borgeskogen ved Stokke da meldingen kom inn.

Forsvaret overtok både pakken og innholdet natt til fredag.

På forsiden nå