Posten-ansatte fikk kløe og svie av ufarlig melprodukt

44 til sykehus etter funn av mistenkelig pulverpakker i postterminal i Stokke. Nå viser det seg at innholdet var mel.

44 personer ble sjekket av helsepersonell etter å ha blitt eksponert av et stoff i en postforsendelse ved postterminalen i Stokke i Vestfold. Terminalen ble evakuert, og politiet sperret av et område med radius på 100 meter rundt bygget.  Foto: NTB Scanpix

Saken oppdateres.

- Pulveret som ble funnet i et brev på postterminalen i Stokke, var et ufarlig melprodukt, opplyser politiet ifølge NTB klokken 13.48 fredag.

To pakker med et mystisk hvitt pulver ble funnet på en postterminal i Stockholm fredag morgen, etter at det samme skjedde på en postterminal i Stokke i Vestfold torsdag kveld.

Fikk kløe og svie

Pakken i Stokke som inneholdt pulver sprakk da de ansatte behandlet forsendelsen.

- De ansatte fikk kløe på huden og svie i halsen. De ble sendt til sykehus, men alle er utskrevet nå, sa pressesjef i Posten, John Eckhoff, til Adresseavisen fredag formiddag.

De ansatte jobber som vanlig ved postterminalen i Trondheim etter at mystiske pulverpakker ble funnet både i Stockholm og i Stokke.

Ufarlig melprodukt

Prøver av pulveret ble sendt til Forsvarets forskningsinstitutt (FFI).

- De første prøvene viser at pulveret ikke inneholdt biologiske smittestoffer, sa leder av kriminalseksjonen, Knut Erik Ågrav under fredagens pressekonferanse ved politihuset i Tønsberg.

Deretter viste det seg at det var et helt ufarlig melprodukt som hadde ført til evakuering av postterminalen i Stokke.

På forsiden nå