Varslet nominasjonskomiteen onsdag:

Sandberg sier nei til gjenvalg til Stortinget

Frps nesteder og fiskeriminister Per Sandberg har varslet nominasjonskomiteen om at han ikke ønsker gjenvalg som stortingsrepresentant i Sør-Trøndelag.

  Foto: Christine Schefte

Saken oppdateres.

Sandberg avviser overfor Adresseavisen at det ligger noen dramatikk bak beslutningen.

- Det har vært en vanskelig beslutning å ta. Men jeg har holdt på i 20 år på toppnivå, nå er det riktig å slippe nye krefter til. Jeg er utrolig takknemlig for alt jeg har fått oppleve så langt i FrP, og kjempestolt over alt vi har oppnådd, sier Sandberg til Adresseavisen.

Det skal heller ikke være aktuelt for Sandberg å la seg nominere for andre fylker.

Sandberg satt fredag ettermiddag opptatt i det som ble karakterisert som "ordinær medarbeidersamtale" med statsminister Erna Solberg.

Ikke ut av regjering

Ifølge Sandberg er det ikke snakk om at han nå forlater norsk politikk.

Sandberg har varslet sine omgivelser om at han vil fortsette for fullt som så vel fiskeriminister som nestleder i partiet.

- Jeg vil stå på til vil blir båret ut av regjeringskvartalet. Det er min plan at denne regjeringen blir sittende i mange perioder, smiler Sandberg.

- Dere blir nok ikke kvitt meg så lett, nei.

Nestleder i Frp har han vært siden 2006. Han ble utnevnt til fiskeriminister i desember i fjor.

Hadde klippekort

Per Sandberg har vært innvalgt på Stortinget siden 1997, først fra Nord-Trøndelag i perioden 1997–2005. Siden 2005 for Sør-Trøndelag.

Den populære, men også omstridte, Frp-veteranen bor sammen med kona Line Miriam og familien i Troms, men ville uten problemer blitt renominert som listetopp for Sør-Trøndelag til stortingsvalget 2017 om han hadde ønsket det.

Varslet onsdag

Sandberg varslet nominasjonskomiteen onsdag om at han ikke tar gjenvalg til Stortinget.

Torsdag fikk partiets lokallag i fylket beskjeden, og de skal nå legge fram forslag til ny liste.

Lokallagene har frist til 13.juni. 14.juni møtes nominasjonskomiteen igjen.

Per Sandbergs kone, Line Miriam Sandberg, er Frp-topp i Troms. Nylig gikk hun ut og sa at hun ikke var aktuell som stortingskandidat i Troms.

På forsiden nå