Oslo: Onsdag tas ansatte på Værnes og på Bodø lufthavn ut i streik, i tillegg til dem som allerede streiker ved flyplassene i Stavanger, Bergen og Tromsø.

Ved opptrappingen vil kapasiteten bli ytterligere redusert i Bergen, Stavanger og Tromsø, men ifølge Avinors kommunikasjonssjef Kristian Løksa går det meste som normalt fortsatt.

– Alt går som normalt ennå, og selv etter at streiken trappes opp onsdag vil det foreløpig ikke få noen konsekvenser, sier Løksa.

At stadig flere flytankselskaper må stenge og begrense virksomheten på grunn av streiken, gjør at flyselskapene tanker på andre, åpne steder istedenfor.

– De kommersielle flyselskapene regner med fortsatt vanlig drift og fortsetter å fylle andre steder, sier Løksa.

Noen små forsinkelser her og der er fortsatt den eneste målbare konsekvensen av streiken foreløpig.

Ingen tanking etter kl. 14

I Tromsø melder NRK at tanking av fly mandag stoppet kl. 14 hos Flytanking AS. Da gikk daglig leder i selskapet, som har tatt jobben med å tanke opp fly siden streiken startet, hjem fra jobb, og det vil ikke være mulig å tanke mer før tirsdag.

Konsekvensene er det først og fremst ambulanseflyene som vil merke, men daglig leder Øyvind Hjul i luftambulansetjenesten sier til NRK at de har kontroll over situasjonen.

– Foreløpig er det til å leve med, men vi vet ikke når det vil få konsekvenser, sier Hjul.

Flesland frykter forsinkelser

På Flesland utenfor Bergen frykter imidlertid operativ sjef Øystein Skaar både forsinkelser og stans i flytrafikken til helgen.

– Nå er vi veldig spente alle sammen på hvordan uken blir. Vi vil få redusert kapasitet gjennom uken og det vil føre til en del forsinkelser. Per nå fyller flyene i Oslo og ved andre lufthavner hvor det er ikke er streik. På innenriksflyginger er det mulig å fylle for begge veier, sier Skaar til Bergens Tidende.

Det ble brudd i meklingen mellom Norsk Transportarbeiderforbund, Parat og Norsk Industri klokken 1.40 natt til lørdag. Meklingen omfatter selskaper som leverer bensin og drivstoff, både på sjø, luft og land. I første omgang vil selskaper som fyller drivstoff på fly og helikopter, bli rammet.

På Oslo Lufthavn Gardermoen går trafikken også som normalt.