Star Tours avganger til Tyrkia lørdag er innstilt, skriver Star Tour på sine nettsider.  Etter planen skulle reiseselskapet hatt en reise fra Oslo og en fra Bergen i dag.

- Passasjerer som er i Tyrkia blir derimot hentet hjem som planlagt, forteller Mathias Bergendal som er nordisk informasjonssjef i selskapet.

Henter passasjerer hjem

- Vi kommer til å fly ned med tomme fly for å hente passasjerene hjem.

Han viser til norsk UD som fraråder alle reiser som ikke er strengt tatt nødvendige.

Følger situasjonen nøye

Også Ving, Tyrkiareiser og Apollo har innstilt sine avganger lørdag. Sistnevnte skriver på nettsidene sine at de reisende er blitt kontaktet på SMS.

Alle reiseoperatørene følger situasjonen og vil oppdatere sine reisende fortløpende.

Forsikringsselskap dekker reiseutgifter

Flere forsikringsselskaper dekker reiseutgifter for nordmenn som ønsker å dra hjem fra Tyrkia, eller ønsker å avbestille turen.

– Tryg Forsikring dekker hjemreise fra Tyrkia og avbestilling av reiser. Bakgrunnen er forsøket på statskupp og den generelle uroen i deler av landet, og UDs reiseråd fredag kveld, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg.

Også Gjensidige dekker hjemreise og avbestilling av reiser til Tyrkia.

– Vi dekker avbestillinger fram til 30. juli, eller så lenge reiserådet fra UD gjelder. Vi dekker også ekstra utgifter i forbindelse med ny reiserute, sier informasjonsdirektør Øystein Thoresen i Gjensidige.

- Dekker kun enkelte hjemreiser

Europeiske dekker kun tidlig hjemreise for reisende som oppholder seg i Ankara, Istanbul og tilliggende områder med uroligheter.

– Europeiske dekker også avbestilling for dem som ikke lenger ønsker å reise til Tyrkia. Det gjelder foreløpig til og med mandag 18. juli. En del reisearrangører og flyselskaper har opplyst at de vil refundere reisens pris, sier Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør i Europeiske.